Роблячи заготовки на зиму, завжди хочеться спробувати що-небудь нове і цікаве. По цьому рецепту ви зможете приготувати досить нестандартне варення з агрусу і листя вишні. Таке варення по-іншому називають царським за його благородний вигляд і чудовий смак.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,3 кг
  • Листя вишні – 20 шт.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Як приготувати варення з агрусу з листям вишні? Для цього варення краще взяти трохи недозрілий аґрус. Ягоди переберіть, помийте, видаліть хвостики.

Листя вишні повинні бути молодими, без ознак хвороб. Залийте половину листя водою і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Вишневим відваром разом з листям залийте ягоди агрусу, остудіть і поставте в холодильник на ніч. Вранці ягоди відкиньте на друшляк, відокремивши їх від настою. Вишневий настій з’єднайте з цукром і доведіть суміш до кипіння.

В цукровий сироп перекладіть ягоди агрусу. Варіть ягоди в сиропі 12 хвилин від моменту закипання.

Решту свіжі вишневі листя додайте варення, варіть разом 3 хвилини.

Банки для варення стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Гаряче варення розлийте по сухим банкам, закрити їх кришками. Смачне і ароматне царський варення з агрусу і вишневих листя готово.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення з червоного агрусу