Ароматне ласощі, з соковитими шматочками білої черешні стане чудовою начинкою для безлічі домашніх страв: булочок, сирників, млинців і оладок. Дуже смачними з них виходять і звичайні тости, а чаювання перетворюється в справжнє свято!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Черешня біла – 3 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з білої черешні без кісточок? Ягоди білої черешні моєму і видаляємо з них кісточки. Це дуже зручно робити за допомогою шпильки. Кісточки викидаємо, а м’якоть складаємо на тарілку.

Лимон миємо й розрізаємо на невеликі шматочки.

З води і цукру варимо сироп. Для цього змішуємо їх, ставимо на вогонь і нагріваємо до повного розчинення цукру.

У готовий сироп викладаємо черешню і лимон. Перемішуємо. Доводимо масу до кипіння і варимо ще 10 хв. Після цього знімаємо каструлю з вогню і залишаємо на 12 годин остигати.

Знову ставимо масу на вогонь і повторюємо процес ще 2 рази. Гаряче варення розкладаємо в стерилізовані банки і щільно закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Варення з білої черешні Варення з жовтої черешні без косточек Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з лимоном Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Варенье