Варення з білої черешні з лимоном виходить дуже смачним і ароматним. А завдяки цим рецептом, варення набуває гарний бурштиновий, прозорий колір. Такі ласощі можна використовувати для домашньої випічки або ж начинки для млинців.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Черешня біла – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з білої черешні з лимоном? Черешню перебираємо і замочуємо у холодній воді. Залишаємо на 15 хвилин, потім зливаємо воду, а черешню промиваємо під проточною водою. І видаляємо з неї кісточки.

Тепер засипаємо черешню цукровим піском і залишаємо її пустити сік на 6 годин.

Ставимо черешню на вогонь, коли варення закипить проварюємо ще 10 хв. І знімаємо з вогню. Залишаємо його остигати на 10 годин.

Повторюємо процес ще раз, ставимо на плиту і варимо 10 хв. Знімаємо і охолоджуємо. При третій варіння додаємо в варення кілька часточок лимона. І варимо 15 хв. Розливаємо готове варення по стерилізованим банкам.

Приємного апетиту!

Варення з білої черешні Варення з білої черешні без кісточок Варення з жовтої черешні Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Черешня на зиму