Джем – це дуже популярна солодкість, яка за багатьма параметрами краще варення. З джемом виходить більш якісна випічка, він легше розмазується по хлібу і відмінно загортається в млинці. Процес приготування джему з агар-агаром навіть простіше, ніж з желатином, головне – дотримання пропорцій. Спробуйте!
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Черешня – 1 кг
- Агар-агар – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 650 – 700 гр.
Процес приготування:
Як приготувати варення з черешні з агар-агаром? Для початку зберіть свіжу черешню і видаліть кісточки. Ягідки переберіть, видаліть плодоніжки, гілочки, листя, зіпсовані плоди. З підготовлених ягід можна сміливо готувати джем.
В миску з ягодами всипте цукровий пісок і перемішайте, залиште ягоди настоюватися на ніч під марлею. Ягоди пустять сік, а цукор розчиниться. Потім подрібніть суміш цукрового піску з черешнею до пюреобразного стану за допомогою блендера.
Миску з ягодами поставте на вогонь і після закипання джему, варіть його протягом п’яти хвилин після закипання. Пінку обов’язково знімайте лопаткою. З’єднайте агар-агар цукром у співвідношенні один до одного і введіть в каструлю. Варіть на повільному вогні до загусання джему. Він не буде таким щільним, як після охолодження, так що досить просто трохи загущатися суміш.
Джем можете їсти відразу або ж закатати в банки. Для цього беріть стерильні баночки не більше півлітра обсягом і гвинтові кришки. Заготівля добре стоїть пару років у погребі або коморі.
Приємного апетиту!
Варення з черешні Джем з черешні без кісточок на зиму Джеми Черешня на зиму