Варення з черешні, приготоване без видалення кісточок, добре зберігає свою форму, а кісточки надають йому легкий терпкий смак. Лимон додасть варенню свіжі цитрусові нотки і не дозволить засахариться при зберіганні. Для варіння підходить черешня і біла, і темна, тільки бажано з щільною м’якоттю. Готується варення методом 2-кратної варіння з перервами в 5-6 годин.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з черешні з кісточкою і лимоном легко! Ягоди черешні переберіть і промийте холодною водою. У ягід видаліть плодоніжки. Підготовлену черешню покладіть в посуд для варіння варення і засипте розрахованим кількістю цукру. Каструлю накрийте кришкою і залиште черешню в цукрі на всю ніч.
наступного дня каструлю з черешнею поставте на маленький вогонь і поваріть протягом 5 хвилин від початку кипіння. Потім вимкніть вогонь і залиште варення на 5-6 годин.
Лимон обшпарте окропом і вимити зі щіточкою. Потім наріжте його разом з шкіркою на тоненькі кружальця. Лимонні кісточки викиньте.
Після закінчення часу після першої варіння варення покладіть нарізаний лимон і поваріть його також 5 хвилин від початку кипіння. Повторно залиште варення на 5-6 годин.
Третій раз варіть черешневе варення на маленькому вогні протягом 20 хвилин, щоб воно набуло густу консистенцію.
Гаряче варення розлийте в сухі стерильні баночки і герметично закупорьте. Зберігати варення з черешні з лимоном можна і в домашніх умовах, тільки в темному місці.
Приємного чаювання!
Варення Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Черешня на зиму