Ароматне варення з соковитою черешні виходить густим за допомогою желфикса. Такі ласощі можна намазувати на білий хліб або просто подавати до чаю.
Інгредієнти: на 2 л.
- Черешня – 2 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Желфикс – 25 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з черешні з желфиксом, перебираємо черешню. Для приготування слід використовувати стиглі і неушкоджені ягоди. Потім їх гарненько промиваємо і звільняємо від кісточок. Це можна зробити за допомогою зубочистки або шпильки для волосся.
Очищені ягоди перешкодимо в каструлю і засипаємо цукром. Перемішуємо до рівномірного розподілу останнього інгредієнта.
Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і продовжуємо варити на слабкому вогні 20 хвилин. Не забуваємо регулярно перемішувати.
Після готування в варення можна подрібнити в блендері або перетерти. На цьому ж етапі додаємо желфикс. Після перемішуємо і ставимо ласощі знову на повільний вогонь, але вже на 20 хвилин. Готово!
Варення Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Черешня на зиму