Як варіант варення-асорті вам пропонується приготувати його з чорної смородини і аґрусу, а апельсином надати приємні цитрусові нотки. Десерт виходить з несподіваним смаком і красивим бордовим кольором за рахунок смородини. Варення готують або сирим, або з термічною обробкою, можете вибирати на свій смак: варення з варінням зберігається довше, а сире більш корисне, особливо в холодну пору року.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Аґрус – 0.5 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1.5 кг
Процес приготування:
Готувати варення з чорної смородини, аґрусу і апельсина просто! Насамперед підготуйте ягоди для варення. Відміряйте вказане в рецепті їх кількість. Чорну смородину переберіть, видаліть плодоніжки і ягоду добре промийте під проточною водою. Якщо будете готувати варення сирим, смородину заздалегідь просушіть на рушник.
Зелений агрус (можна брати будь-якого кольору) переберіть і маленькими ножицями видаліть хвостики з двох сторін. Потім його промийте і також обсушіть рушником.
Апельсин промийте, видаліть шкірку з кісточками і білими перегородками. В чаші блендера подрібніть шматочки апельсина з зеленим аґрусом. Отриману масу вилийте в глибоку миску.
Потім таким же чином подрібніть чорну смородину і перелийте її до аґрусу.
До ягідної маси насипте потрібну кількість цукру і все перемішайте дерев’яною ложкою. Варення залиште на 3 години, щоб цукор за цей час повністю розчинився. За цей час суміш кілька разів перемішайте. По мірі його розчинення, ягідна суміш буде набувати желеподібну консистенцію. Якщо готуєте варення з термічною обробкою, то після додавання цукру поваріть його 15 хвилин і потім гарячим загорніть в банки.
Сире варення через 3 години расфасуйте в сухі стерильні банки і закрийте його щільними капроновими кришками, потримавши їх в окропі 10 секунд.
Перед тим як банки закрити кришками, насипте поверх сирого варення по ложці цукру, що буде і своєрідною пробкою. Зберігайте таке варення тільки в холодильнику.
Вдалих і смачних заготовок!
Агрус з апельсином на зиму Варення Варення з агрусу з апельсином на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з чорної смородини