Варення з чорної смородини без варіння – смачна вітамінна бомба. Готується за лічені хвилини. Зберігати таке варення потрібно в холодильнику в стерильних банках. Варення виходить дуже смачним. Його можна використовувати в домашній випічці. Таке варення зберігайте в холодильнику.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з чорної смородини без варіння легко! Щойно зібрану чорну смородину переберіть від гілочок, листочків і іншого сміття. Викладіть ягоди в сито або друшляк і ретельно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Обсохшую чисту чорну смородину подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера. Я використовую блендер. Ягоди викладіть в чашу блендера і протягом декількох хвилин подрібніть. Отриману масу викладіть в глибоку миску.

До ягідної маси додайте цукровий пісок і ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів цукру. Підготуйте заздалегідь ємності, в яких будете зберігати варення з чорної смородини.

Банки ретельно вимийте за допомогою губки для миття посуду і миючого засобу або харчової соди. Чисті банки стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими. Отримане варення розкладіть по стерильним банкам і закрийте кришками.

Приємного чаювання!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина блендером з цукром на зиму Чорна смородина протерта з цукром