Варення з чорної смородини без варіння – смачна вітамінна бомба. Готується за лічені хвилини. Зберігати таке варення потрібно в холодильнику в стерильних банках. Варення виходить дуже смачним. Його можна використовувати в домашній випічці. Таке варення зберігайте в холодильнику.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з чорної смородини без варіння легко! Щойно зібрану чорну смородину переберіть від гілочок, листочків і іншого сміття. Викладіть ягоди в сито або друшляк і ретельно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Обсохшую чисту чорну смородину подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера. Я використовую блендер. Ягоди викладіть в чашу блендера і протягом декількох хвилин подрібніть. Отриману масу викладіть в глибоку миску.
До ягідної маси додайте цукровий пісок і ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів цукру. Підготуйте заздалегідь ємності, в яких будете зберігати варення з чорної смородини.
Банки ретельно вимийте за допомогою губки для миття посуду і миючого засобу або харчової соди. Чисті банки стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими. Отримане варення розкладіть по стерильним банкам і закрийте кришками.
Приємного чаювання!
Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина блендером з цукром на зиму Чорна смородина протерта з цукром