Чим менше термічної обробки, тим більше користі в самій заготівлі. Це як раз про це варення. Незважаючи на менший термін зберігання, воно все частіше з’являється на наших кухнях. Адже цитрусовий сік апельсина, як не є краще, відтіняє солодкість чорної смородини і надає варенню ще більше смакових відтінків.
Інгредієнти: на 0.75 л.
- чорна Смородина – 4 – 5 ст.
- Апельсин – 2 – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з чорної смородини без варіння з апельсином. Ягоди чорної смородини перебираємо, промиваємо і обов’язково просушуємо.
Потім всипаємо до них цукровий пісок, намагаючись обваляти в ньому всі ягоди. Залишаємо їх у такому вигляді на кілька годин, поки смородина не пустить сік.
Апельсини добре промиваємо та нарізаємо шматочками разом з шкіркою.
Після проходження декількох годин перевіряємо стан ягід. Коли смородина пустила сік, пропускаємо її разом з апельсином через м’ясорубку або перебиваємо в блендері.
Фруктово-ягідну масу ще раз перемішуємо і закладаємо в банки. За бажанням можна додати ще цукру. Самі банки всього лише закрити капроновими кришками і переставляємо в холодильник.
Бажаємо приємного апетиту!
Варення Варення з чорної смородини без варіння Варення з чорної смородини через м'ясорубку Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина блендером з цукром на зиму Чорна смородина протерта з цукром