Чорна смородина – ягода невибаглива і добре зберігається. Часто з неї готують «сире варення», і воно відмінно варто всю зиму. Але деколи хочеться різноманітності – приготуємо з неї класичне варення. З цілими ягідками, густе.
Інгредієнти: на 2 л.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 3 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати густе варення з чорної смородини на зиму з цілими ягодами. Смородину добре промиваємо, перебираємо, промиті ягоди покласти в друшляк і даємо їм обсохнути.
У таз для варіння варення висипаємо третину цукру, вливаємо воду. Нагріваємо до розчинення і одержання сиропу.
В сироп викладаємо ягоди, перемішуємо, нагріваємо до гарячого стану, висипаємо інший цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. Варимо при помішуванні двадцять-тридцять хвилин.
Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Фасуємо гаряче варення по банках, закатуємо кришками, перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності.
Даємо варенню повністю охолонути і прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Чорна смородина на зиму