Чорна смородина – ягода невибаглива і добре зберігається. Часто з неї готують «сире варення», і воно відмінно варто всю зиму. Але деколи хочеться різноманітності – приготуємо з неї класичне варення. З цілими ягідками, густе.


Інгредієнти: на 2 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати густе варення з чорної смородини на зиму з цілими ягодами. Смородину добре промиваємо, перебираємо, промиті ягоди покласти в друшляк і даємо їм обсохнути.

У таз для варіння варення висипаємо третину цукру, вливаємо воду. Нагріваємо до розчинення і одержання сиропу.

В сироп викладаємо ягоди, перемішуємо, нагріваємо до гарячого стану, висипаємо інший цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. Варимо при помішуванні двадцять-тридцять хвилин.

Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Фасуємо гаряче варення по банках, закатуємо кришками, перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності.

Даємо варенню повністю охолонути і прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Чорна смородина на зиму