Ароматне ягідне варення можна додавати в чай, млинці, випічку або просто намазувати на батон. Спробуйте просте в приготуванні і смачне ласощі з чорниці та малини.
Інгредієнти: на 1 л.
- Чорниця – 0,5 кг
- Малина – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з чорниці та малини просто! Чорницю та малину ретельно перебираємо. Позбавляємося від гілок, листя, а також поганих ягід. Промиваємо, відкинувши на сито. Потім висипаємо в глибоку каструлю.
Підготовлену чорницю та малину засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на годину в кімнатній температурі. За цей час ягоди повинні пустити сік.
Після выжданного часу, ставимо ягоди на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 20-25 хвилин. Часто помішуємо, знімаємо пінку. Після знімаємо з вогню.
Розливаємо готове ягідне варення по банках, закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.
Варення Варення з малини Малина на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму