Ароматне ягідне варення можна додавати в чай, млинці, випічку або просто намазувати на батон. Спробуйте просте в приготуванні і смачне ласощі з чорниці та малини.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Чорниця – 0,5 кг
  • Малина – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з чорниці та малини просто! Чорницю та малину ретельно перебираємо. Позбавляємося від гілок, листя, а також поганих ягід. Промиваємо, відкинувши на сито. Потім висипаємо в глибоку каструлю.

Підготовлену чорницю та малину засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на годину в кімнатній температурі. За цей час ягоди повинні пустити сік.

Після выжданного часу, ставимо ягоди на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 20-25 хвилин. Часто помішуємо, знімаємо пінку. Після знімаємо з вогню.

Розливаємо готове ягідне варення по банках, закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

Варення Варення з малини Малина на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму