Чорничне варення з цитрусовими нотками приголомшливо смачне і корисне. Взимку таке ласощі підвищить імунітет і поповнить організм такими важливими вітамінами.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з чорниці з апельсином. Чорницю вимийте і обсушіть на паперовому рушнику. Лимон вимийте і розріжте навпіл. З однієї частини видавіть сік. Апельсин обдайте окропом, витріть і обріжте шкірку. Наріжте його м’якоть маленькими шматочками.
Ягоди складіть в миску, додайте шматки апельсина і лимонний сік. Засипте цукор, добре перемішайте і з допомогою толкачика для картоплі розімніть ягоди, залишаючи частково їх цілими. Залиште масу на ніч, накривши рушником.
Вранці поставте варення на плиту і поваріть 5 хвилин після закипання.
варення Розкладіть по висушеним стерильним банкам і закрийте щільно прокип’яченими раніше кришками.
Приємного апетиту!
Варенье Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму