Чорниця – одна з найбільш корисних ягід, вона містить вітаміни груп А, С, РР, і не тільки. З неї можна готувати муси, желе, компоти, пастилу і варення. Чорничне варення з м’ятою сподобається тим, хто не любить занадто солодкі домашні заготовки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- М’ята свіжа – 1 пучок
- Желатин харчовий – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з чорниці з м’ятою? Ягоди чорниці переберіть, промийте і просушіть.
З допомогою кухонного комбайна подрібніть ягоди.
Листя м’яти додайте до чорничної масі.
Також всипте цукор, пакетик желатину і сік половини лимона. Збийте всі інгредієнти до стану пюре.
Перекладіть пюре в каструлю і на повільному вогні доведіть його до кипіння, періодично перемішуйте. Прокип’ятіть 5 хвилин.
Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, герметично закрутіть їх металевими кришками. Банки з варенням осудіть і приберіть в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму