Глід славиться своїми цілющими властивостями. Варення з таких плодів відмінно заготовляти на зиму в якості корисного домашнього ласощі.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Глід – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з глоду без кісточок на зиму. Перебиваємо плоди чагарнику, видаляємо гілки і промиваємо.
Акуратно зрізаємо верхню і нижню частину ягоди, дістаємо кісточку.
Підготовлені ягоди рівномірно засипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години. За цей час глід пустить сік.
Потім каструлю з ягодами і цукром ставимо на плиту. Варимо на повільному вогні до закипання.
Постійно помішуємо, щоб не пригоріло. Продовжуємо варити до густого стану.
Варення переливаємо в банку. Ласощі з глоду готово. Можна подавати до чаю!
Варення Варення з глоду