Глід після термічної обробки не має яскраво вираженого смаку, скоріше нейтральний, тому його важливо змішувати з іншими ягодами або фруктами. Дуже смачним і корисним виходить варення з глоду і яблук. Розкладка наведена на 1 півлітрову баночку.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Глід – 680 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яблука – 400 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати варення з глоду і яблук легко! Ягоди глоду перебрати.
Добре їх промити в декількох водах.
Поварити глід приблизно 7 хв. на слабкому вогні.
Перекласти ягоди в сито і дати стекти воді, остудити.
Перетерти глід через сито в пюре.
Макуха і кісточки викинути.
Яблука почистити від кісточок, потерти на дрібній тертці і додати до пюре з глоду.
Всипати цукровий пісок і перемішати.
Додати лимонну кислоту і знову розмішати.
Варити на слабкому вогні 20 хв, часто помішуючи. Перекласти в стерилізовану банку і закатати або закупорити, остудити. Зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Варення з боярышника Варенье