Що може бути кращою ідеєю на сніданок, ніж чашка свіжозавареного чаю зі свіжим і запашним круасаном грушевим варенням? Смачне варення красивого бурштинового кольору з шматочками груші готуватися легко і просто, необхідно лише підготувати груші і засипати їх цукром, після чого варити варення короткими циклами в кілька етапів. Таким чином, ми збережемо часточки груш цілими, а сироп, в якому вони варяться – прозорим і золотистим.


Інгредієнти: на 1.4 л.

  • Груша – 2 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з груш без води просто! Для приготування варення з груші підійдуть будь-які сорти груш: тверді або не дуже. Єдине, що результат буде різний: з твердих груш вийде прозоре варення з часточками груш, а з м’яких – ніжне варення з однорідною консистенцією. Груші промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.

Потім груші розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо серцевину, після чого нарізаємо їх невеликими шматочками. Шкірку з груш ми не зчищаємо, щоб часточки мали більш щільну консистенцію.

Груші укладаємо в емальовану або керамічну каструлю і засипаємо цукром (його кількість може змінюватись в залежності від сорту і смаку груш, а також від ваших смакових уподобань). Залишаємо груші на 1-2 години, щоб вони пустили сік, а цукор розчинився.

Після того, як груші пустили сік, ставимо каструлю з варенням на середній вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання вогонь зменшуємо, з варення знімаємо пінку і проварюємо його протягом 5 хвилин. Після чого знімаємо з вогню й даємо варенню повністю охолонути. Потім знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо протягом 5 хвилин, знімаємо з вогню й даємо охолонути. Таку процедуру проводимо 3-4 рази.

Готове гаряче варення розкладаємо по заздалегідь простерилизованным баночках, щільно укупориваем банки прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном. Залишаємо варення до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо його на зберігання в темне прохолодне місце, де вона може зберігатися всю зиму.

Варення з груш на зиму Варенье