Готували ви коли-небудь варення з додаванням маку? Поспішаємо запропонувати вам відмінний рецепт грушевого варення з маком і ваніліном. Прекрасне поєднання інгредієнтів і приголомшливий смак варення не залишать вас байдужими, випробувавши рецепт один раз, ви будете робити цю чудову заготівлю на зиму кожен рік! Варення виходить ніжним по консистенції (за бажанням його можна пюрировать за допомогою заглибного блендера), в процесі приготування мак подрібнюється в кавомолці, тому не має твердої структури. Невелика кількість ванілі надає варенню приємний аромат, а лимонний сік додає приємну кислинку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 200 – 300 гр.
- Мак – 1 – 2 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати варення з груш c з маком? Для заготівлі варення відбираємо соковиті міцні груші. Промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо, щоб вони обсохнули від води. Потім за допомогою овочечистки з груш чистимо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками груші. Викладаємо підготовлені груші в каструлю з товстим дном, зверху засипаємо цукром і поливаємо соком лимона. Залишаємо при кімнатній температурі 50-70 хвилин, щоб груші пустили сік, а цукор розчинився.
Після того, як груші пустили сік, перемішуємо їх дерев’яною ложкою, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання з варення знімаємо зверху утворилася пінку, зменшуємо вогонь і, періодично помішуючи, варимо варення 25-35 хвилин.
Мак викладаємо на суху гарячу сковороду і підсушуємо кілька хвилин. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо маку трохи охолонути, після чого перемелюємо його 4-5 секунд у кавомолці або розтираємо в ступці, щоб крупинки маку були більш м’якими. Перемелений мак додаємо в каструлю з варенням, туди ж відправляємо ванілін, перемішуємо і проварюємо ще 3-5 хвилин, після чого варення знімаємо з вогню.
Готове гаряче варення розподіляємо по попередньо простерилизованным баночках і щільно укупориваем прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо баночки з варенням на зберігання в темне прохолодне місце. Трохи варення ми залишили для дегустації. Приємного апетиту!
Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму