Грушеве варення славиться своїм ніжним солодким смаком і яскравим ароматом. Ласощі можна використовувати в якості самостійного десерту або як начинку для пиріжків та пирогів. Заготівля часточками дозволить максимально розкуштувати насичений смак фрукта.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 2 склянки
- Лимонна цедра – за бажанням
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з груш часточками на зиму. Промиваємо плоди під водою і нарізаємо їх рівними скибочками, акуратно видаливши серцевину.
У великій каструлі змішуємо цукор і дві склянки води. Розмішуємо і варимо сироп до утворення легкої пінки. За цей час сухої інгредієнт повинен був повністю розчинитися.
У гарячий сироп викладаємо скибочки груш. Зменшуємо вогонь і готуємо варення 2 години. Періодично помішуємо. Можна додати трохи лимонної цедри в кінці процесу. Це розбавить нудотний смак ласощів.
Гаряче варення перекладаємо в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою і даємо охолонути при кімнатній температурі. Після цього заготівля годиться для зберігання.
Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів