Особливість грушевого варення в тому, що воно виходить не тільки смачним, але і красивим. Заготівлю приємно подавати до чаю в якості десерту.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 2 кг
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Вода – 2 склянки
- Ванілін – 1 щіпка
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати варення з груш часточками пальчики оближеш на зиму легко! Для варення часточками можна використовувати груші різних сортів та різної форми. Головне, щоб вони були щільні і акуратні. Плоди гарненько миємо під водою, а після нарізаємо, видаляючи плодоніжки.
Половинки груш нарізаємо на рівні часточки. Якщо фрукт твердий, то шматочки можна робити тонкими.
Нарізані шматочки викладаємо в глибоку миску і щільно засипаємо їх цукром. Наполягаємо 1-1,5 години, щоб виділився сік.
Далі продукт перекладаємо в каструлю, додаємо склянку води і очікуємо кипіння. Після варимо на дуже повільному вогні 30-35 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо ванілін і лимонну кислоту. Після чого варення можна знімати з плити.
Готове ласощі перекладаємо в стерилізовані банки, закриваємо, остуджуємо і ставимо на зберігання.
Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів