Сьогодні ми займемося приготуванням смачного варення з груші з додаванням лимонної цедри і кориці. Щоб в результаті отримати гарне бурштинове варення з шматочками груші в сиропі – необхідно використовувати тверді сорти груш. Пряна кориця, яку ми будемо додавати в процесі приготування, чудово поєднується з грушами і надає варенню приголомшливий аромат, а лимонна цедра додає цитрусові нотки, ідеально завершуючи гаму смаків.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Груша – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 1,5 – 2 кг
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Кориця – 2 щіпки
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з груш часточками з корицею. Для варення ми вибрали тверді стиглі груші, щоб в процесі термічної обробки вони зберегли свою форму. Груші промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.
Шкірку у груш видаляти ми не будемо – вона допоможе часточок груш зберегти більш щільну консистенцію. Розрізаємо навпіл груші, видаляємо плодоніжки і серцевину і нарізаємо на 4-6 частин, тобто великими часточками.
Груші викладаємо у велику ємність шарами, пересипаючи їх цукром. Залишаємо підготовлені фрукти на 8-10 годин, а краще на ніч. За цей час груші пустять сік, цукор розчиниться.
Після закінчення часу груші акуратно виймаємо з цукрового сиропу і перекладаємо в каструлю. Цукровий сироп ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і, помішуючи, проварюємо його 15-20 хвилин. Самі за цей час підготуємо банки: промиємо їх питною содою, потім прополощем водою і простерилизуем над парою протягом 7-10 хвилин.
Після того, як сироп уварился, викладаємо в нього груші, додаємо лимонну цедру і корицю. Перемішуємо і проварюємо варення протягом 10-15 хвилин, після чого знімемо з вогню. Готове гаряче варення розподіляємо по простерилизованным банкам, щільно закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном. Залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Варення Варення з груш з корицею Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів