Груша чудово підходить для приготування на зиму смачного повидла, адже вона добре розварюється і десерт виходить дуже густим. У даному рецепті вам пропонується подрібнити грушу для повидла по-старому, на м’ясорубку, а не з допомогою сучасних кухонних гаджетів. Так смачніше, спробуйте! Ароматизируем повидло ваніліном. Густоту повидла регулюємо часом варіння.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
Процес приготування:
Готувати варення з груш через м’ясорубку на зиму легко! Груші добре промийте теплою проточною водою і насухо витріть серветкою. Потім наріжте їх на четвертинки і видалити коробочки з насінням.
Нарізані груші перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.
Грушеве пюре перекладіть в посуд для варіння варення і поставте на маленький вогонь. Варіть подрібнену грушу протягом 1-2 годин, максимально поки не випарується рідина та варення не стане потрібної вам густоти. Обов’язково варення перемішувати дерев’яною ложкою.
густе пюре насипте розраховане кількість цукру, лимонної кислоти, ваніліну, перемішайте і поваріть грушу з цукром ще 20 хвилин.
Гаряче повидло розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки, бажано теплі, щоб не лопнули.
Баночки герметично закупорьте і остудіть під махровим рушником.
Ваше бурштинове грушеве варення готове. Можете його подати на сніданок або приготувати з них будь-яку домашню випічку. Зберігайте повидло в прохолодному місці.
Вдалих і смачних заготовок!
Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів