Нарізаний інжир заливається водою і вариться в три підходи по 5 хвилин. Потім він пробивається блендером, до нього додається цукор і все вариться ще 30 хв. Готовий джем розкладається по банкам, закочується і подається до столу зі свіжим білим хлібом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Інжир свіжий – 2.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з інжиру на зиму. Інжир ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Для цього рецепта підійдуть перестиглі і дуже м’які ягоди.

Зрізаємо з кожного плоду хвостики і нарізаємо їх часточками.

Перекладаємо інжир в каструлю з товстим дном і заливаємо його питною водою.

Відправляємо каструлю на вогонь, доводимо вміст до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо масі постояти 3 години.

Повторюємо попередній крок ще раз і так само залишаємо варення на три години.

Варимо таким же чином в третій раз, після чого пробиваємо інжир заглибним блендером. Варимо на повільному вогні протягом 25 хвилин, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло.

Всипаємо до джему цукровий пісок, перемішуємо і варимо ще півгодини.

Гарячий джем переливаємо в заздалегідь простерилізовані банки і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном, даємо повністю охолонути і відправляємо в темне сухе місце для зберігання. Дістаємо взимку і подаємо до столу зі свіжим білим хлібом, вершковим сиром і чаєм. Приємного апетиту!

Варення з інжиру Джем з инжира Джеми