Нарізаний інжир заливається водою і вариться в три підходи по 5 хвилин. Потім він пробивається блендером, до нього додається цукор і все вариться ще 30 хв. Готовий джем розкладається по банкам, закочується і подається до столу зі свіжим білим хлібом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Інжир свіжий – 2.5 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з інжиру на зиму. Інжир ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Для цього рецепта підійдуть перестиглі і дуже м’які ягоди.
Зрізаємо з кожного плоду хвостики і нарізаємо їх часточками.
Перекладаємо інжир в каструлю з товстим дном і заливаємо його питною водою.
Відправляємо каструлю на вогонь, доводимо вміст до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо масі постояти 3 години.
Повторюємо попередній крок ще раз і так само залишаємо варення на три години.
Варимо таким же чином в третій раз, після чого пробиваємо інжир заглибним блендером. Варимо на повільному вогні протягом 25 хвилин, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
Всипаємо до джему цукровий пісок, перемішуємо і варимо ще півгодини.
Гарячий джем переливаємо в заздалегідь простерилізовані банки і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном, даємо повністю охолонути і відправляємо в темне сухе місце для зберігання. Дістаємо взимку і подаємо до столу зі свіжим білим хлібом, вершковим сиром і чаєм. Приємного апетиту!
Варення з інжиру Джем з инжира Джеми