Інжир засипається цукровим піском, після чого ставиться на вогонь і вариться в три підходи. Під час останньої варіння додається лимонна кислота. Варення розливається по простерилизованным банкам і закочується.
Інгредієнти: на 1 л.
- Інжир свіжий – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з інжиру з лимонною кислотою. Інжир ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і зрізаємо з кожної ягоди верхівку.
Перекладаємо інжир в каструлю з товстим дном, засипаємо його цукровим піском і залишаємо на кілька годин, поки не виділиться сік.
Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо вміст до кипіння. Варимо протягом 5 хвилин, не забуваючи знімати піну, і знімаємо з плити.
Даємо варенню повністю охолонути, після чого знову доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо з вогню і повністю охолодити. Повторюємо цю процедуру ще 2-3 рази.
На останній раз додаємо в варення лимонну кислоту, доводимо до кипіння і варимо протягом 10-15 хвилин. Розливаємо ще гарячу масу по заздалегідь простерилизованным банкам і закочує їх кришками. Даємо повністю охолонути і прибираємо в сухе прохолодне місце для зберігання. Подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Варення з інжиру Варенье Джем з инжира Джеми