З цієї незвичайної ягоди ви можете приготувати на зиму ароматне варення без варіння, що дозволить зберегти всі вітаміни і зробити десерт надзвичайно корисним. Ірга швидко псується, тому готувати варення потрібно відразу після збору врожаю.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Ірга – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати варення з ірги без варіння легко. Ягоди ірги ретельно переберіть, видаляє дрібне сміття, плодоніжки і пошкоджені плоди. Потім іргу покладіть в друшляк і добре промийте проточною водою. Якщо шкірка ягід у щільна, то на 2-3 хвилини залийте ягоди окропом.
Промиті ягоди пересипте на рушник і обов’язково протягом години обсушіть.
Потім ягоди подрібніть в однорідне пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.
В ягідне пюре насипте розраховане кількість цукру, перемішайте все і залиште ягоди на 20 хвилин, щоб цукор добре розчинився. Додайте до ягід лимонну кислоту і ще раз перемішайте.
Подрібнену з цукром іргу перекладіть в стерильні баночки, не заповнюючи їх до самого верху. Насипте поверх варення по столовій ложці цукру, щоб воно не стикалося з кришкою і не вкрилося цвіллю.
Приготоване варення з ірги без варіння зберігайте тільки в холодильнику.
Приємного чаепития!
Варення з ірги Варенье Джем з ірги Джеми