Ірга популярна в народній медицині як зміцнювальний і заспокійливий засіб. Крім того, ягоди виходить смачне і ароматне варення. Незвичайне ласощі можна додавати в чай.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ірга – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з ірги п’ятихвилинка на зиму. Гру перебираємо і ретельно промиваємо. У варення не беремо пошкоджені і занадто м’які ягоди.
Варимо на маленькому вогні сироп з цукру і води до готовності. У цей час можна заздалегідь підготувати банки і кришки.
У готовий гарячий сироп відразу ж додаємо ягоди. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити близько 5-10 хвилин. Постійно помішуємо і знімаємо пінку. Після даємо охолонути і повторюємо процедуру ще два рази.
Незвичайне ароматне варення п’ятихвилинка з ірги готово! Можна розливати в підготовлені банки. Ласощі подають до чаю, використовують як начинки для млинців або просто намазують на білих хліб.
Варення з ірги Варенье Джем з ірги Джеми