Ароматне варення з ірги та смородини – це не тільки гарний додаток до чаю, але також дуже корисне ласощі. Ці ягоди досить доступні в нашому регіоні, не дорогі, і відмінно один з одним поєднуються. А варитися воно зовсім не довго, всього пару хвилин і частування готово!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ірга – 500 гр.
- Смородина червона – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1000 гр.
- Вода – 125 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з ірги та смородини? Іргу і смородину ретельно перебираємо від гілочок, листочків і плодоніжок. Промиваємо в друшляку водою і даємо їм підсохнути.
Цукор розчиняємо у воді на невеликому вогні.
Потім додаємо в каструлю ягоди, варимо на помірному вогні до закипання. Періодично помішуємо масу. На верху буде утворюватися піна, її потрібно зняти, інакше варення може заграти. Продовжуємо варити ще 15 хв, знімаючи при цьому пінку.
Розкладаємо варення і щільно закатуємо.
Порада: не поспішайте викидати пінку, вона стане відмінним доповненням до чаю, млинців або свіжої випічки.
Приємного апетиту!
Варенье Джем з червоної смородины Джеми Повидло з червоної смородини Червона смородина на зиму