Варення з кабачків з лимоном в мультиварці – прекрасний варіант приготування ніжного десерту, який можна використовувати в якості начинки для випічки. Зробити таке варення в домашніх умовах ви зможете, витративши мінімум часу. Для того, щоб смакові якості десерту розкрилися по максимуму, при виборі інгредієнтів віддавайте перевагу молодим кабачків з тонкою шкіркою без ознак пошкоджень.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 380 гр.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кабачків в мультиварці? Оскільки ми маємо справу з молодими кабачками, все, що вимагається для їх підготовки – це ретельно промити кожен плід, потім нарізати його кубиками середнього розміру. Подрібнений кабачок після цього викладаємо в чашу мультиварки.

Тепер беремо стиглий лимон, також промиваємо його, потім нарізаємо його дрібним кубиком. Якщо вас буде бентежити присутність нотки гіркоти в варення, з лимона зняти цедру.

Подрібнений лимон відправляємо в чашу мультиварки, перемішуємо з кабачком. Далі в кабачково-лимонну масу додаємо цукор. Все ретельно перемішуємо. Потім включаємо режим «Гасіння». Готуватися наше варення буде приблизно годину.

В процесі готування, слідкуйте за консистенцією варення. Якщо воно занадто густе, увімкніть режим «Випічка».

ще Через сорок хвилин варення готове.

Тепер наше ласощі можна подавати до чаю або розкласти в банки для тривалого зберігання.

Варення Варення з кабачків Дієтичні страви з кабачків Кабачки на зиму ПП рецепти з кабачків