Не менш цікавий і смачний варіант варення з кавуна з яблуками. В залежності від того, якого сорту яблука ви візьмете, результат буде відрізнятися: може вийти більше схожим на густе пюре, або практично таке ж, як з кавунової м’якоті, але з легкою кислинкою.
Інгредієнти: 1.25 л.
- М’якоть кавуна – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Яблука – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з кавуна і яблук. Попередньо промитий кавун розріжте на часточки для зручності. Зріжте шкірку так, щоб на м’якоті залишилося якомога менше білої прошарку, а саму серцевину наріжте на свій розсуд, це можуть бути як тонкі пластинки, так і кубики.
З одержаних невеликих шматочків, видаліть насіння, складіть в миску і засипте цукром. Приберіть м’якоть в холодильник на кілька годин, щоб вона пустила сік, а цукор почав поступово розчинятися.
Після закінчення цього часу перекладіть кавун в сотейник і поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння, зменшіть нагрів і дочекайтеся повного розчинення цукру.
Тим часом яблука промийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками. За бажанням можете зчистити з них шкірку.
Додайте яблука до кавуна і варіть разом до м’якості і загущення сиропу, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. На це йде близько 30-40 хвилин, а готовність сиропу можна перевірити на тарілці: якщо крапля після остигання не розтікається, значить, він уварился до потрібної консистенції.
Отримане варення розлийте по ємностей для зберігання або загорніть в попередньо стерилізовані банки, якщо хочете зберегти його до зими.
Смачного!