Дивно красиве, яскраве і смачне варення з кавуна ідеально підійде як доповнення до млинців, оладушкам або сирників. Пропоную скористатися цим чудовим рецептом і здивувати всю сім’ю!


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • М’якоть кавуна – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з кавуна з лимонною кислотою, промиваємо кавун, вирізаємо м’якоть і дістаємо з неї чорні кісточки, білі можна не діставати, так як вони проварятся, і не будуть відчуватися.

М’якоть ріжемо невеликими шматочками, складаємо в глибоку каструлю і засипаємо туди 400 гр. цукру. Накриваємо каструлю рушником і залишаємо для того, щоб кавун пустив сік.

Через 2-3 години додаємо цукор, що залишився і лимонну кислоту. Добре перемішуємо і ставимо варитися на повільний вогонь.

Через 20 хвилин перемішуємо варення, трохи збільшуємо вогонь і варимо ще 15 хвилин.

Далі треба розім’яти шматочки кавуна. Можна перетерти через сито або скористатися толкушкой для картоплі, як зробила я. Отриману суміш проварюємо ще раз протягом 15 хвилин.

Готове варення розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, щільно закручуємо кришку і накриваємо рушником до повного охолодження.

Варення готове, приємного апетиту!

Варення Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках