Незвичайних закаток не так багато, але сьогодні здивуємо Вас однієї з них. Ароматне варення з кавунових кірок з цитрусовим ароматом. Така заготовка може стати приємним сюрпризом і відмінним подарунком в осінні та зимові свята.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Вода – 2 л
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Кірки кавуна – 1200 гр.
  • Гвоздика – 4 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з кавунових кірок з апельсином і лимоном, готуємо скоринки. Зрізаємо грубу зелену шкірку і нарізаємо їх шматочками.

Заливаємо кірки літром холодної води і залишаємо на ніч, щоб вийшли всі нітрати. Цей етап можна пропустити, якщо це вирощений вами кавун.

Зливаємо воду і засипаємо наші скоринки половиною цукру. Перемішуємо і залишаємо на пару годин, щоб вони випустили сік.

Перекладаємо скоринки з сиропом в каструлю і доводимо до кипіння. Після закипання перемішуємо, зменшуємо вогонь і варимо ще 20 хвилин.

Поки варення нудиться, займемося апельсином. Натираємо цедру з цілого апельсина, чистимо сам апельсин, видаляємо білі пленочки і ріжемо шматочками. Шматочки і цедру відправляємо в каструлю.

Видавлюємо в каструлю сік лимона.

Додаємо гвоздику і перемішуємо.

Через 20 хвилин знімаємо варення з вогню і даємо йому повністю охолонути.

Знову ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Додаємо половину цукру, перемішуємо і варимо ще 20 хвилин.

Через 20 хвилин знову остуджуємо варення і ставимо на вогонь ще раз. Варимо до тих пір, поки сироп не стане загусати. Консистенція повинна бути як у рідкого меду.

Готове варення розливаємо гарячим по простерилизованным банкам і закриваємо простерилизованными кришками. Даємо охолонути і ставимо в темне, прохолодне місце.

Смачного вечора!

Варення Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок Варення з кавунових кірок з лимоном Кавун на зиму в банках