Незвичайних закаток не так багато, але сьогодні здивуємо Вас однієї з них. Ароматне варення з кавунових кірок з цитрусовим ароматом. Така заготовка може стати приємним сюрпризом і відмінним подарунком в осінні та зимові свята.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Вода – 2 л
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Кірки кавуна – 1200 гр.
- Гвоздика – 4 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з кавунових кірок з апельсином і лимоном, готуємо скоринки. Зрізаємо грубу зелену шкірку і нарізаємо їх шматочками.
Заливаємо кірки літром холодної води і залишаємо на ніч, щоб вийшли всі нітрати. Цей етап можна пропустити, якщо це вирощений вами кавун.
Зливаємо воду і засипаємо наші скоринки половиною цукру. Перемішуємо і залишаємо на пару годин, щоб вони випустили сік.
Перекладаємо скоринки з сиропом в каструлю і доводимо до кипіння. Після закипання перемішуємо, зменшуємо вогонь і варимо ще 20 хвилин.
Поки варення нудиться, займемося апельсином. Натираємо цедру з цілого апельсина, чистимо сам апельсин, видаляємо білі пленочки і ріжемо шматочками. Шматочки і цедру відправляємо в каструлю.
Видавлюємо в каструлю сік лимона.
Додаємо гвоздику і перемішуємо.
Через 20 хвилин знімаємо варення з вогню і даємо йому повністю охолонути.
Знову ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Додаємо половину цукру, перемішуємо і варимо ще 20 хвилин.
Через 20 хвилин знову остуджуємо варення і ставимо на вогонь ще раз. Варимо до тих пір, поки сироп не стане загусати. Консистенція повинна бути як у рідкого меду.
Готове варення розливаємо гарячим по простерилизованным банкам і закриваємо простерилизованными кришками. Даємо охолонути і ставимо в темне, прохолодне місце.
Смачного вечора!
Варення Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок Варення з кавунових кірок з лимоном Кавун на зиму в банках