Це варення являє собою прозорі бурштинові цукати в цитрусовому сиропі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кірки кавуна – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Як приготувати варення з кавунових кірок з апельсином? З попередньо промитих кірок зріжте жорсткий зелений шар і наріжте невеликими кубиками. Закип’ятіть в каструлі воду, опустіть туди кавунову кірку, бланшируйте протягом 10 хвилин, потім злийте воду.
В сотейник залийте воду і засипте цукор. Приберіть на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть на середньому вогні до повного розчинення цукру і легкого загустіння.
Лимон і апельсин промийте і зніміть з них на тертці цедру, а м’якоть наріжте невеликими шматочками і подрібніть за допомогою блендера в однорідну масу. Якщо бажаєте отримати більш прозоре варення без волокон, то просто вичавіть сік. Слідкуйте, щоб у сік або пюре не потрапили кісточки.
Цедру, тим часом, додайте до киплячого сиропу, перемішайте і варіть протягом декількох хвилин.
Додайте туди ж бланшовані кавунові кірки і продовжуйте варити на маленькому вогні протягом 7-10 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште до повного охолодження. Краще всього дати варенню відстоятися ніч. Після цього каструлю потрібно знову поставити на вогонь, довести вміст до кипіння і варити 15 хвилин, потім остудити до кімнатної температури.
Доведіть варення до кипіння втретє і варіть 10 хвилин. Потім розкладіть по підготовленим банкам та, за бажанням, загорніть під ключ, щоб зберегти до зими.
Приємного апетиту!
Варення Варення з кавунових кірок Варення з кавунових кірок з лимоном Кавун на зиму в банках