Смак варення з кульбаб ні з чим не порівняти. Воно схоже на квітковий мед. Кульбаби варяться з цукром і лимонною кислотою. Таким оригінальним варенням можна здивувати взимку гостей, піднісши їм у подарунок сонячну літню баночку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Квіти кульбаб – 400 шт.
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати варення з кульбаб просто! Зібрати 400 кульбаб, зрізуючи ножицями зі стебла головки. Кульбаби повинні бути відкриті і квітучі. Зняти пелюстки з головок.

Підібрати для варіння варення емальовану сталеву або товстостінну каструлю. Залити пелюстки кульбаб холодною водою. Комахи, які жили в кольорах, почнуть спливати. Їх потрібно знімати дрібним ситом і викидати. Довести воду з пелюстками кульбаб до кипіння і зменшити вогонь до слабкого. Кип’ятити вміст каструлі протягом 10 хв.

У окріп ввести лимонну кислоту, перемішати і залишити кипіти протягом 25 хв

Зняти каструлю з плити і процідити її вміст. Віджати пелюстки від відвару і викинути.

Додати в гарячу рідину цукровий пісок, розмішати і повернути на вогонь.

Коли відвар знову закипить, він придбає гарну прозорість і глянсуватість. Після закипання знову знизити вогонь і варити варення ще 35-40 хв

Перелити густе і тягуче варення з кульбаб в стерильні скляні банки, закрити поліетиленовими кришками.

Подавати до панкейкам, оладок, сирників.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кульбаб