Якщо ви щасливий володар чагарнику кизилу, не втрачайте можливість отримати користь з ягід цієї рослини. Кизил володіє безліччю корисних властивостей, містить велику кількість корисних вітамінів і мікроелементів. Варення з кизилу на зиму – відмінний варіант корисного ласощі для всієї родини.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кизил – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 250 гр.

Процес приготування:

Як приготувати варення з кизилу на зиму? Ягоди кизилу перебрати, промити під холодною водою, просушити на кухонному рушнику, висипати ягоди у велику каструлю.

Залити в каструлю воду. Довести масу до кипіння, потім зменшити вогонь і варити масу ще 15 хвилин. Ягоди остудити.

Пропустити варені ягоди кизилу через сито, допомагаючи собі товкачиком. Видалити всі кісточки.

В пюре кизилу всипати цукор, перемішати і відправити каструлю знову на вогонь.

Варити варення з кизилу до потрібної вам густоти, постійно помішуючи масу і видаляючи піну (близько 30 хвилин).

Банки і кришки для закочування стерилізувати. Розлити по банках готовий джем, банки закатати. Перевернути банки догори дном і дочекатися повного охолодження джему.

Зберігати варення з кизилу на зиму в кімнатних умовах до запитання. Джем прекрасний з чаєм або іншим гарячим напоєм. Приємного апетиту!

Варення з кизилу Варення з кизилу без кісточки Джеми Кизил на зиму