Лісова малина – ягода ніжна і швидко пускає сік і так втрачає свої корисні властивості. Тому ягоди необхідно пустити в заготовку відразу, як вона потрапить з лісу в будинок, не затягуючи. Також важливо дотримуватися процес варіння, щоб ягода не розварилася і не перетворилася на кашу. Дотримуйтесь рецептом і все вийде!
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Малина лісова – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з лісової малини. Малину переберіть від сміття, листя та гілок. Якщо ягода чиста – можна після лісу її не мити.
Перекладіть малину в таз і насипте цукор на всю ягоду.
Прикрийте тару кришкою і залиште на 4 години в кімнаті, щоб вона пустила сік. Поставте таз на слабкий вогонь і акуратно перемішайте ягоди.
Після закипання варіть вариво 5 хвилин, знімаючи піну.
Розкладіть корисне ласощі в раніше підготовлені стерильні банки, закрутіть і залиште охолонути в кімнаті, а потім перемістіть в холод.
Приємного апетиту!
Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Малина у власному соку на зиму