Нарізана м’якоть кавуна засипається цукровим піском, туди додається лимонна кислота, все доводиться до кипіння і вариться протягом 20 хвилин. Гаряче варення розкладається по банкам і щільно закривається кришками. Воно готується неймовірно просто і виходить дуже смачним.
Інгредієнти: на 0.75 л.
- М’якоть кавуна – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимонна кислота – 4 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з м’якоті кавуна з лимонною кислотою, кавун ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою рушники. Зрізаємо шкірку, а м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. Видаляємо всі кісточки.
Перекладаємо в каструлю нарізану м’якоть.
Засипаємо все цукровим піском. Можна також використовувати тростинний цукор.
Тепер додаємо лимонну кислоту.
Відправляємо каструлю з інгредієнтами на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи.
Ретельно промиваємо банки, в яких зберігається варення або стерилізуємо їх. Розкладаємо по них гарячу масу і щільно закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в плед або ковдру і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо на зберігання в темне сухе місце.
Подаємо варення до столу з гарячим чаєм, використовуємо в якості начинки для випічки або додаємо в кашу. Приємного апетиту!
Варення Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Кавун на зиму в банках