За смаковими якостями і текстурі варення з полуниці, подрібненої на м’ясорубку, відрізняється від сирого полуничного варення, приготованого з допомогою блендера. Воно виходить більш густим і з невеликими шматочками ягід. Варення добре зберігається в холодному місці протягом 6 місяців. Співвідношення полуниці і цукру потрібно взяти в пропорції 1:1,4. Для сирого варення бажано вибирати щільні і неушкоджені гниллю ягоди. В якості консерванту і підсилювача смаку до такого варення потрібно додати сік лимона.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.4 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці без варіння через м’ясорубку просто! Полуницю добре промийте проточною водою, потім видалити чашолистки і ягоди обсушіть на паперовому рушнику.
Лимон очистіть від шкірки, розділіть на часточки і приберіть білі прошарку.
Потім підготовлену полуницю разом з лимонними часточками перекрутіть на ручний або електричній м’ясорубці на середню або велику решітку.
В отримане полуничне пюре насипте цукор у вказаній в рецепті кількості. Цю масу добре перемішайте ложкою.
Приготоване сире варення відразу розкладіть в сухі стерильні баночки.
Потім баночки щільно закупорьте стерильними кришками і поставте на зберігання в холодильник. Варення з полуниці без варіння на м’ясорубку готово.
Смачних і вдалих заготовок!