За смаковими якостями і текстурі варення з полуниці, подрібненої на м’ясорубку, відрізняється від сирого полуничного варення, приготованого з допомогою блендера. Воно виходить більш густим і з невеликими шматочками ягід. Варення добре зберігається в холодному місці протягом 6 місяців. Співвідношення полуниці і цукру потрібно взяти в пропорції 1:1,4. Для сирого варення бажано вибирати щільні і неушкоджені гниллю ягоди. В якості консерванту і підсилювача смаку до такого варення потрібно додати сік лимона.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.4 кг
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці без варіння через м’ясорубку просто! Полуницю добре промийте проточною водою, потім видалити чашолистки і ягоди обсушіть на паперовому рушнику.

Лимон очистіть від шкірки, розділіть на часточки і приберіть білі прошарку.

Потім підготовлену полуницю разом з лимонними часточками перекрутіть на ручний або електричній м’ясорубці на середню або велику решітку.

В отримане полуничне пюре насипте цукор у вказаній в рецепті кількості. Цю масу добре перемішайте ложкою.

Приготоване сире варення відразу розкладіть в сухі стерильні баночки.

Потім баночки щільно закупорьте стерильними кришками і поставте на зберігання в холодильник. Варення з полуниці без варіння на м’ясорубку готово.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з полуниці Варення з полуниці без варіння Варення з полуниці з лимоном Варенье Полуниця на зиму Протерта полуниця з цукром без варіння на зиму