Рекомендую приготувати ароматне варення з полуниці і апельсинів. Поєднання інгредієнтів просто ідеальне. Ласощі виходить з прекрасним збалансованим смаком, інгредієнти не перебивають один одного і виразно відчуваються. Таке частування, неодмінно припаде до смаку вашим гостям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Полуниця 400 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • чорна Смородина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 3,5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з полуниці і апельсинів, полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, ретельно перемішайте. Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння.

Апельсин вимийте, очистіть від шкірки, видаліть кісточки і обріжте перегородки і плівки. Очищену м’якоть апельсина наріжте на кубики середньої величини. Додайте в ємність з прогрітій полуничною масою. Добре перетягніть, щоб шматочки апельсина рівномірно розподілилися по варенню.

Варіть варення 5-7 хвилин на повільному вогні, потім зніміть з вогню і повністю остудіть. Процес варіння повторіть ще 2-3 рази. Підготуйте банки, ретельно вимийте їх і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з полуниці і апельсинів закрутіть стерильними закручуються кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши в теплу ковдру.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у холодильник або інше темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з полуниці Варення з чорної смородини склянками Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму