Любите полуничне варення, але з якихось причин в будинку немає вільної каструлі для його приготування? Спробуйте зробити це ласощі в сковороді! Ні, це зовсім не жарт. За запропонованим рецептом варення в сковороді нітрохи не гірше всім звичного в каструлі, адже, як відомо, від зміни місць доданків сума не змінюється.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 2 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці на сковороді легко! Полуницю перебрати, видалити ягід у плодоніжки. Потім полуницю промити і просушити на паперовому рушнику.

Розігріти сковороду на невеликому вогні. Влити в сковороду воду і відразу ж викласти туди полуницю, всипати цукор, все перемішати. Смажити близько 10 хвилин, щоб полуниця виділила багато соку.

Всипати в сковороду лимонну кислоту, акуратно все перемішати. Тушкувати 5 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася.

Банки і кришки для варення стерилізувати.

Розлити готове полуничне варення по банках, закатати їх. Банки перевернути, укутати, дати варенню охолонути. Потім можна буде переставити банки для зберігання в інше місце. Ось так швидко у нас виходить смачне і ароматне варення з полуниці на сковороді!

Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Варенье Заготовки з полуниці зиму Полуниця на зиму