Перед вами цікавий і незвичайний рецепт приготування густого і прозорого полуничного варення. Щоб варення вийшло густим, необхідно використовувати натуральні загусники. Полуничне варення виходить яскравим, дуже ароматним і неймовірно смачним. Це просто ідеальне ласощі для домашнього чаювання!
Інгредієнти: на 15 порц.
- Полуниця – 3 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Лимонний сік – 75 мл
- Агар-агар – 25 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці прозоре легко! Полуницю ретельно змити прохолодною водою.
Далі засипте чисті ягоди цукровим піском, перемішайте і залиште на 4 години. Полуниця за цей час повинна пустити сік.
Коли ягоди пустять багато соку, ставимо ємність з полуницею на вогонь. Доводимо ягідну масу до кипіння. В окремій ємності змішати лимонний сік і агар-агар. Далі додаємо отриману суміш в ємність з полуницею. Все перемішуємо і даємо ягідної маси знову закипіти.
Варіть полуничне варення протягом 25-30 хвилин після закипання. У процесі варіння знімайте образовывающуюся пінку. Варення почне швидко густіти.
У заздалегідь простерилізовану банки розкладаємо полуничне варення відразу по готовності. Закручуємо кришками. Банки з варенням необхідно перевернути, укутати теплими речами і в такому вигляді повністю остудити. Після охолодження можна перемістити варення на тривале зберігання в прохолодне місце.
дуже Смачне варення з полуниці готово! Насолоджуйтеся ароматом і смаком полуничного ласощі!
Приємного вам чаювання!
Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з агар-агаром Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму Полуниця у власному соку