З приходом в сучасне життя кухонної побутової техніки приготування заготовок на зиму стає набагато простіше і приємніше. При цьому, домашнє варення з полуниці набагато смачніше і корисніше покупних аналогів. Ягоди подрібнити в однорідне пюре і зваримо його в міру солодким.


Інгредієнти: на 0.8 порц.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,6 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з полуниці в мультиварці. Вимийте банки з допомогою соди. Наберіть в чашу мультиварки 0,5 л. води, встановіть насадку для пароварки, додайте в неї банки і кришки. Встановіть режим «Пароварка» і тару стерилізують 15 хвилин, після чого відкладіть її в сторону.

Полуницю промийте і перекладіть в друшляк, щоб стекла вода.

Подрібніть блендером ягоди до бажаної консистенції.

Перекладіть полуничне пюре в каструлю, всипте в неї цукор і перемішайте.

Увімкніть режим «Випічка» і варіть варення з відкритою кришкою. Періодами помішуйте варення, прибираючи піну. Коли воно добре закипить, поставте час 15 хвилин і, продовжуючи періодами заважати, варіть.

варення Розкладіть по банках, попередньо насипавши щіпку лимонної кислоти на дно тари. Загорніть банки кришками і дайте охолонути, прикривши рушником на 3 години.

Приємного апетиту!

Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці в мультиварці Варенье Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця на зиму