Полуничне варення для багатьох є фаворитом. У кожної господині є свій улюблений рецепт полуничного варення. Я хочу поділитися своїм одним з улюблених рецептів. Полуничне варення виходить як мармелад з густою консистенцією і приємною текстурою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Полуниця – 4 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці як мармелад легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для полуничного варення.
Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Підготовлені ягоди викладіть в металевий посуд з товстим дном.
Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, ретельно перемішайте.
Потім поставте ємність з полуницею на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин.
Після чого зніміть з вогню і повністю остудіть.
Заглибним блендером подрібнити ягоди практично до однорідної консистенції. Знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Зніміть з вогню і повністю остудіть. Знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом.
Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Великою ложкою акуратно розкладіть гаряче варення по стерильним банкам. Банки з варенням з полуниці закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження.
Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Залишки ароматного варення подавайте на стіл до чаю.
Приємного насолоди!
Варення Варення з перетертої полуниці Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму