Вам пропонується кілька незвичайний спосіб приготування полуничного варення. Варимо його в сковорідці, так як в ній швидко випаровується рідина і варення виходить більш густим. Додаємо в варення натуральний загусник (агар-агар) і сік лимона для отримання яскравого насиченого кольору. Цей метод дуже зручний для заготівлі смачного варення невеликими порціями.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Агар-агар – 10 гр.
- Вода – 2 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці з агар-агаром і лимонним соком легко! Ягоди полуниці добре промийте під проточною водою і видалити чашолистки. Поставте на плиту глибоку сковороду і налийте в неї дві ложки чистої води. Потім перекладіть в нагріту воду підготовлені ягоди полуниці і поваріть їх на середньому вогні протягом 7-8 хвилин, щоб половина рідини, що випарувалася, адже полуниця дасть в гарячій воді і свій сік.
За цей час в окремий стакан відіжміть сік половинки лимона (повинно бути 2 ст. л.) і розведіть в ньому пакетик агар-агару. В мікрохвильовці стерилізуйте баночки для цієї заготовки, а кришки пару хвилин прокип’ятіть.
Відміряйте потрібну кількість цукру. Потім цукор 2-3 порціями насипайте до киплячого варенню, відразу все перемішуючи ложкою. Цукор повинен повністю розчинитися. Полуницю з цукром, поваріть 5 хвилин і перелийте сік лимона з агар-агаром. Варення перемішайте і поваріть ще 5 хвилин. Пінку з поверхні варення знімати не потрібно, вона осяде після охолодження.
Розлийте його в підготовлені банки і відразу герметично закупорьте. Це варення добре зберігається і в кухонному шафці.
Варення з полуниці з агар-агаром і лимонним соком готово.
Смачних і вдалих заготовок!
Варення з полуниці Варення з полуниці з агар-агаром Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варенье Заготовки з полуниць на зиму Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму