Полуничне варення – одна з найпопулярніших домашніх ласощів у дітей і дорослих. А додавання м’яти додасть йому нові цікаві нотки. Варення втратить зайву нудотність і придбає легкий ментоловий аромат. Це неймовірно смачне, так що хочеться їсти ложками!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- М’ята свіжа – 3 гілки
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці з м’ятою просто! Полуницю моєму і видаляємо черешки, а також зіпсовані ягоди.
Лимон промиваємо водою і натираємо шкірку на дрібну тертку.
Перекладаємо полуницю в каструлю, додаємо лимонну цедру і засипаємо цукровим піском. Залишаємо все настоятися і пустити сік на 4-5 годин.
Листочки м’яти промиваємо, кладемо їх в каструлю і ставимо її на плиту. Доводимо масу до кипіння і варимо 10 хв. Розкладаємо гаряче варення по банках і закатуємо.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варенье Полуниця у власному соку