найсмачніший спосіб заготовити полуницю на зиму – це зварити варення. Воно радує око яскравим кольором і «десертній» консистенцією з окремими ягідками. Щоб зберегти колір, використовуємо при варінні лимон, а щоб згустити сироп, додати желатин. Зберігаємо таке варення як зазвичай – у темному прохолодному місці.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Желатин харчовий – 50 гр.
- Вода – 200 мл
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці з желатином і лимоном легко! Полуницю перебираємо, дефектні примірники викидаємо, чашолистки видаляємо. Підготовлені ягоди покласти в друшляк ретельно промиваємо в проточній воді. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути, помістивши їх на чисте сухе рушник. Обсушену полуницю поміщаємо в глибоку каструлю.
Засипаємо полуницю цукровим піском і ставимо на плиту на маленький вогонь. По мірі нагрівання ягоди почнуть виділяти сік. Починаємо перемішувати ягоди з цукром: верхній шар з цукром опускаємо вниз, а нижній з соком – піднімаємо вгору. Доводимо ягоди до кипіння.
вичавлюємо сік З лимона, видаляємо кісточки. Вливаємо сік у варення і варимо десять-п’ятнадцять хвилин, помішуючи. Потім каструлю з варенням знімаємо з плити.
Желатин в окремому посуді заливаємо зазначеною кількістю холодної води, перемішуємо і залишаємо набухати на п’ятнадцять хвилин. Після цього додаємо набряклий желатин в гаряче, вже не кипляче варення, ретельно перемішуємо.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо готове варення, закручуємо сухими кришками.
Охолоджені банки ставимо в прохолодне темне місце на зберігання. Поки гаряче варення, воно буде рідким, після охолодження сироп трохи загусне. Перед вживанням поставте банку варення в холодильник – так воно загусне ще більше.
Смачного!