Яблука нарізати часточками, з них вирізаються насіння. Ранетки перекручуються в м’ясорубці і змішуються з цукром. Варення вариться близько півгодини, після чого розливають по банках і закочується.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ранетки – 2.5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з ранеток через м’ясорубку на зиму легко! Яблука перебираємо, вибираємо неушкоджені. Ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.

Зрізаємо хвостики, нарізаємо шматочками і видаляємо насіння.

Перекручуємо ранетки разом зі шкіркою через м’ясорубку і отриману масу перекладаємо в ємність, у якій буде готуватися варення.

Засипаємо цукровий пісок і ретельно все перемішуємо.

Відправляємо ємність на середній вогонь і варимо варення протягом півгодини, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло.

Розливаємо ще гарячу масу по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо в придатне для зберігання місце, дістаємо взимку і використовуємо в якості начинки для випічки або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Варенье Джеми