Приголомшливе за смаком варення з ревенем, апельсином і лимоном має збалансований смак з кислоті-солодощі. Це просто вітамінна бомба, яка допоможе подолати простудні захворювання холодною зимою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ревінь – 500 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 кг
  • желюючий Цукор – 1 пакет

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з ревеню з апельсином і лимоном? Ревінь помити і почистити, нарізати невеликими шматочками довжиною 1 см, покласти в каструлю. Додати 2 ст. л. цукрового піску.

Апельсин помити, зняти з нього шкірку і порізати м’якоть кубиками. Кісточки прибрати.

Лимон вимити, обдати окропом і порізати навпіл. Одну половину порізати разом з шкіркою на кубики. Насіння видалити. Додати до ревеню апельсин, лимон, ще 1 ст. л. цукру. Дати постояти 4 години, щоб вийшло більше соку.

Поставити масу на вогонь, злегка нагріти і ввести тонкою цівкою желюючий цукор, постійно помішуючи.

Довести масу до кипіння, всипати залишки цукру. Варити варення протягом 5 хв. при невеликому кипінні.

У гарячому вигляді розкласти варення з простерилизованным банкам, закрутити герметично металевими гвинтовими кришками. Остудити повністю перевернутому вигляді під теплим пледом, зберігати в погребі.

Приємного апетиту!

Варення Варення з ревеню Ревінь на зиму Страви з ревеню