З ревеню імбиру можна приготувати смачне і корисне варення. Оригінальне ласощі ідеально підходить для чаювання і чудово розбавить достаток звичних солодких заготовок.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ревінь – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Імбир – 0,5 ч. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з ревеню з імбиром. Ревінь промиваємо під водою, очищаємо його тонкий верхній шар – плівку, а потім нарізаємо на невеликі кубики. Викладаємо в глибоку каструлю.
Заливаємо нарізані стебла водою і ставимо на вогонь. Кип’ятимо протягом 20 хвилин. За цей час ревінь повинен стати м’яким.
Знімаємо ревінь з вогню, даємо йому охолонути і подрібнюємо в блендері до стану кашки. Повертаємо масу в каструлю, засипаємо цукор, додаємо імбир.
З лимона вичавлюємо сік до решти інгредієнтів. Перемішуємо і ставимо на вогонь.
Варимо масу з ревеню на повільному вогні протягом 40 хвилин після закипання. Після чого варення готове.
Отримане ласощі можна розливати по сухим стерильним банкам і закривати кришками. Зберігати слід у прохолодному місці.
Варення з ревеню Варенье Ревінь на зиму Страви з ревеня