Найчастіше з кірок кавуна роблять цукати, але вони поступаються за смаком варення. Завдяки додаванню лимона, воно виходить не такою нудною і солодкий, з легкою кислинкою.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кірки кавуна – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з шкірок кавуна, добре промийте кавунові кірки під проточною водою і обсушіть їх серветками або рушником. Зріжте жорсткий зелений шар шкірки і наріжте товстою соломкою.

Складіть їх в каструлю, залийте водою і додайте цукор. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і дочекайтеся, поки цукор розчиниться.

Лимонну цедру натріть на дрібній тертці і додайте до кіркам. Ретельно перемішайте і варіть все протягом 15 хвилин. Потім зніміть з вогню і приберіть на 6-12 годин до повного охолодження.

Остигле варення необхідно знову закип’ятити, варити 10 хвилин, остудити, таку процедуру необхідно повторити ще мінімум два рази, або поки скоринки не стануть максимально прозорими.

Після останнього кип’ятіння варення розкладіть по ємностей для зберігання. Це можуть бути як звичайні харчові контейнери, так і попередньо пастеризовані банки для закачування, якщо ви хочете зберегти це варення до зими.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кавуна з лимоном Варення з кавунових кірок Варення з кавунових кірок з лимоном Кавун на зиму в банках