Унікальне вміст корисних речовин в шовковиці в поєднанні з не менш корисною для здоров’я людини смородиною дає неперевершений результат у вигляді смачного варення з шовковиці та смородини. Це ласощі для всієї родини просто незамінне взимку, в період дефіциту таких потрібних для організму вітамінів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Шовковиця – 1 кг
  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з шовковиці та смородини? Шовковицю і чорну смородину перебрати, видалити гілочки і сміття. Потім ягоди помити кілька разів під холодною водою.

Перекласти ягоди у велику каструлю, засипати їх необхідною кількістю цукру і залишити на добу, поки ягоди не пустять сік.

Після цього поставити каструлю з шовковицею і чорною смородиною на повільний вогонь. Варити варення близько 10 хвилин до загустіння.

Банки і кришки для варення стерилізувати. Розлити готове варення з шовковиці та смородини по банкам. Банки укутати ковдрою, поставити в темне місце до повного охолодження. Після переставити варення для зберігання в льох чи інше прохолодне темне місце. Приємного чаювання взимку!

Варення Варення з чорної смородини Варення з шовковиці Чорна смородина на зиму