Смачне варення на зиму можна приготувати і без варіння. Так сливи збережуть максимально корисних речовин. Але зберігати його потрібно обов’язково в прохолодному місці. Виходить апетитне ласощі до чаю і не тільки за лічені хвилини!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з слив без варіння. Сливи потрібно перебрати, промити водою і видалити кісточки. Дуже просто це зробити звичайними ножицями.
Тепер перекручуємо сливу з допомогою м’ясорубки.
Засипаємо масу цукром і перемішуємо.
Залишаємо варення на 10 хв, після чого розмішуємо його, щоб розчинився цукор-пісок. Чекаємо ще на 10 хв. і знову перемішуємо.
Розкладаємо по банках і закатуємо, зберігаємо таке варення обов’язково в холодному місці.
Приємного апетиту!
Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму